Téli parázs az új Nagydobosi!

Téli parázs az új Nagydobosi!

Tisztelt Olvasó!

Évtizedek óta foglalkozunk a Nagydobosi sütőtök termesztésével, népszerűsítésével, mítoszának megismerésével. Sajnos, minden erőfeszítésünk ellenére sem sikerült visszaállítani a Nagydobosi sütőtök régi jó hírét.

Egy szűk körrel, a honlapunkon rendelő vevőinkkel sikerült megismertetni azt a minőséget, amit valaha a nagydobosi tök képviselt. Ennek a minőségnek az erőteljesebb megjelenítése érdekében, a folyamatosan bővülő vevőkörre is tekintettel, elhatároztuk, hogy termékünket átnevezzük, és az új nevet jogi védelem alá helyezzük. Az új név a Téli parázs, amely utal az otthon melegére és termékünk szezonalitására.

A prémium kategóriás tisztított, konyhakész sütőtökön kívül a név egy tökfajtát is jelöl, ami jelenleg fajtajelölt, és hosszú évek során a Nagydobosi sütőtök szelekciójával állítottunk elő. A Téli parázs fajtát az állami fajtaelismerést követően csak házikerti tasakos formában kívánjuk forgalomba hozni. Kereskedelmi méretű termelésre csak olyan termelőknek biztosítunk vetőmagot, akik vállalják az előírt termeléstechnológia betartását. Amennyiben készterméket állítanak elő, vállalják az arculati és minőségi előírásaink teljesítését. A Téli parázs megnevezés védjegy oltalmi bejegyzés alatt áll. Ez biztosítja számunkra, hogy ne lehessen visszaélni az új márkanévvel, mint ahogy manapság a Nagydobosi sütőtök esetében történik, mivel minden gyenge minőségű szürke tököt Nagydobosiként akarnak értékesíteni.

A minőség másik záloga, hogy a Téli parázs sütőtököt, mint ahogy azt eddig is tettük, kiskereskedelmi forgalomba nem kívánjuk hozni. Csak rövid ellátási lánc keretében értékesítünk, közvetlenül a fogyasztónak.